top of page
Yazarın fotoğrafıZo Skin Health

Hidrokinon Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Hidrokinon (HQ), hormona bağlı melazma, iltihaplanma sonrası pigmentasyon ve güneş hasarı gibi çeşitli hiperpigmentasyon formlarının tedavisinde standart tedavidir.


Hidrokinon nasıl çalışır?

Hidrokinonun nasıl çalıştığını anlamak için önce melaninin nasıl oluştuğuna bakmak önemlidir. Derideki melanin üretimi, tirozinaz enzimi tarafından katalize edilen amino asitler tirozin ve L-DOPA'nın oksidasyonu ile başlar. Hidrokinonun yapısı tirozin ve L-DOPA'ya benzediğinden, mevcut olması tirozinazın tirozin yerine hidrokinonu tutacağı anlamına gelir. Sonuç olarak, melanin üretimini yavaşlatan tirozin ve L-DOPA'yı dönüştürmek için daha az tirozinaz bulunur.


Melanin üretimini yavaşlatarak cilt zamanla daha eşit tonlu hale gelir ve koyu pigmentasyon lekeleri kaybolur. Hidrokinon bir dizi endikasyon için çok etkili olabilse de, uzun süreli kullanım geri dönüşü zor ciddi yan etkilere neden olabilir.

Hidrokinon cilt üzerinde sert olabilir. Birçok HQ krem, hidrokinonun beyazlatma etkinliğini arttırmak için retinoik asit ile formüle edilmiştir, ancak bazı kişilerde bu kombinasyon tahriş edici kontakt dermatite yol açabilir.


Hidrokinonun bazı yan etkileri hidrokinonun kendisinden bile kaynaklanmaz. Piyasadaki bir dizi ürün, hidrokinonu retinoik asit, glikolik asit ve topikal steroidler gibi bileşenlerle birleştirir. Bununla birlikte, bu tür bir ürünün uzun süreli kullanımı sayısız ek sorun yaratabilir.


ZO Skin Health, spesifik olmayan renk bozulmalarının (çil, eşit olmayan cilt tonu) tedavisi, yeni lekelerin oluşmasını önlemek ve cilt dokusunu iyileştirmek için tasarlanmış kapsamlı hidrokinon olmayan parlatma sistemi sunar. Bunlar; Hydrating Cleanser, Exfoliating Polish, Complexion Renewal Pads, Brightalive Non-Retinol Skin Brightener, Daily Power Defense ürünleridir. Cildiniz için doğru seçimi bu ürünlerle yapabilirsiniz.

4.762 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Commenti


bottom of page