top of page
Yazarın fotoğrafıZo Skin Health

Göz Çevresi Bakımı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Gerçekten bir göz kremine ihtiyacım var mı? Bu, gündüz veya gece günlük cilt bakımı protokolümü değiştirirken kendime bile sorduğum bir soru. Pek çok cilt bakımı kullanıcısı tarafından günlük bir gereklilik olarak kabul edilmeyen pek çok cilt bakım ürünü ve teknolojisi vardır. Doğal taş rollerları, LED ışık tedavisi veya süslü malzemelerle pahalı mağaza cilt bakımı gibi. Göz kreminin bu istisnalardan biri olmadığını öğrenince şaşırabilirsiniz.


Peki, göz çevresindeki cildi, kendi cilt bakım ürününe ihtiyaç duyacak kadar yüzün geri kalanından bu kadar farklı kılan nedir?

Göz çevresindeki cilt, yüzün geri kalanından daha ince ve daha hassastır bu da onu çeşitli içsel ve dışsal faktörlerin yaşlanma etkilerine karşı özellikle duyarlı hale getirir. Bu faktörlerden bazıları, insanların günde ortalama 28.000 kez yaptığı göz kırpmayı, ayrıca her gün yaptığımız çeşitli yüz ifadelerini ve hatta saatlerce parlak ekranlara gözlerini kısarak baktıktan sonra kuru veya yorgun gözlerimizi ovuşturmamızı içerir. Bunlar gerçekten düşünmediğimiz veya kontrol etmeye çalışmadığımız şeylerdir ve yaşlandıkça kırışıklıkların ve sarkmaların ortaya çıkmasına neden olabilirler.


Şimdi, çoğumuz günlük cilt bakımı rutinlerimizi göz altı bölgesine kadar yapar ve cildimizin geri kalanıyla aynı sonuçları almayı umarız. Ancak unutmayın, göz altı bölgesinin derisi diğer bölgelerden farklıdır. Yüz için iyi olan bazı bileşenler, göz çevresindeki hassas cilt için fazla agresif olabilir. Sonuç olarak, çeşitli göz ürünleri genellikle yüksek dozlarda hassas ciltte tahrişe neden olabilen retinol gibi daha düşük dozlarda bileşenler içerir. Göz ürünleri genellikle, retinol olmayan veya kırışıklıkların ve ince çizgilerin görünümünü gözle görülür şekilde iyileştiren peptitler gibi göz altı için daha faydalı olan belirli bileşenleri içerecek şekilde formüle edilir.


ZO® Skin Health, ZO® Eye serisinin en yeni üyesini sunar: Growth Factor Eye Serum. Bu ürün, ZO'nun en çok satan yüz ürünlerinden biri olan Growth Factor Serum'un teknolojisini kullanır, ancak özellikle göz cildi sağlığını geri kazandırmak için formüle edilmiştir. Growth Factor Eye Serum, hızlı etkili özellikleri ve bileşenleri, klinik olarak kanıtlanmış ZO® teknolojisi ve göz altını canlandıran ve yenileyen destekleyici bir peptit karışımı ile göz altı bölgesinin hassas cildini destekler.

56 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page