top of page
Yazarın fotoğrafıZo Skin Health

El Bakımı: Anti-Aging Rutininizdeki Eksik Adım

Ellerinizle yaptığınız eylemlerin bir listesini yapsak, liste sonsuza kadar uzayabilir. Ancak el bakımı güzellik önceliklerimizin en alt sıralarında yer alır. Elleriniz yüzünüzden daha fazla günlük kullanıma maruz kalıyor ama daha az bakım uygulanıyor.


Yaşlanmanın doğal, biyolojik sürecini durduramazsınız ancak UV radyasyonu, kirlilik ve sert kimyasallar gibi dış etkenlerin neden olduğu hasarı önlemek ve azaltmak için çok şey yapabilirsiniz. Ellerinizin her yaşta iyi görünmesine yardımcı olacak 3 basit adım:


Güneş Koruması

Ellerinize en son ne zaman güneş kremi sürdünüz? Yaşlılık lekeleriyle dolmasını istemiyorsanız, her gün güneş kremi sürmeli ve ellerinizi yıkadıktan sonra tekrar sürmelisiniz. Evet, yaşlılık lekelerinin yaşla ilgisi yoktur. Korunmasız güneşe maruz kalmanın bir sonucudur. UV ışınları, cilt hücrelerindeki DNA'ya zarar vererek koyu lekelerin oluşumuna ve düzensiz pigmentasyona neden olur. Cildinizi UV ışınlarının zararlı etkilerinden korumak için en az SPF 30'luk geniş spektrumlu bir güneş koruyucu kullanın.

Eksfoliasyon

Cildimiz çabuk kurur ve yaşlandıkça kendini yenilemesi daha uzun sürer. Elastikiyet ve nem kaybı ile birlikte cilt altındaki damarlar belirginleşir. Düzenli eksfoliasyon ölü hücre birikimlerini ortadan kaldıracak ve cildinizin yenilenme sürecini başlatacaktır. Pürüzlü cilt dokusunu iyileştirmek ve kırışıklıkların görünümünü azaltmak için bir retinol kremi kullanın. Cildin bariyer fonksiyonunu iyileştiren doğal antioksidanlar oldukları için E ve C vitaminleri ile zenginleştirilmiş ürünleri tercih edin.


Nemlendirme

Muhtemelen yüz temizleyicinizi seçmek için, el sabununuzu seçtiğinizden onlarca kat fazla düşünmüşsünüzdür. Peki yüzünüze kıyasla ellerinizi ne sıklıkla yıkıyorsunuz? Sert kimyasallı sabunlar, doğal yağları ve nemi ciltten uzaklaştırarak ellerinizi kuru, çatlamış ve tahrişe açık hale getirir.


Ellerinizi korumak için gün boyunca, özellikle suyla temas ettikten sonra düzenli olarak nemlendirin. Nemi geri kazandıran ve cilt bariyeri işlevini uyaran zengin, besleyici bir krem ​​kullanın.

18 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page