top of page
Yazarın fotoğrafıZo Skin Health

Cilde Uygulanan Hatalı Bakımlar

Cildi nasıl iyileştireceğinizi bilmek istiyorsanız, uygun bir cilt bakımı rutini uygulayarak başlamalısınız. Bunu yapmak için, aşağıda sizler için listelediğimiz bu yaygın cilt bakımı hatalarından kaçının. Birçoğumuz cildimizi nasıl iyileştireceğimizi bilmek istiyoruz, bu yüzden doğal olarak baktığımız ilk yer uygun bir cilt bakımı rutini.


Eski alışkanlıkları kırmak zordur ancak cildinizi iyileştirmek, cilt bakımı rutininizi güçlendirmek için ihtiyaç duyduğunuz motivasyon olabilir. Örneğin, sıcak bir duş veya banyodan daha rahatlatıcı bir şey yoktur. Ancak, cildiniz için en iyisi bu değildir. Başka bir örnek, cildinizi çok sert fiziksel eksfolyantlarla ovmaktır. Elbette, sonrasında cildiniz yumuşak ve pürüzsüz hisseder, ancak bu cildinizin koruyucu bariyerini zedeleyebilir.


Uygun bir cilt bakımı rutininiz olsa bile, cildinizi daha iyi bir seviyeye taşıyabilecek bazı küçük detaylar olabilir. Aşağıdaki 3 madde, cilt bakımında en sık yapılan hatalar. Bunlardan kaçının.


Toksik Bileşenlerin Kullanılması

Ürünlerimize giren binlerce toksik içerik var. Bunların çoğu, hormonlarınızı bozabilir, cildinizi tahriş edebilir, alerjik reaksiyonlara neden olabilir ve daha fazlası gibi genel sağlığınızı etkileyebilir.


Toksik içerikli ürünlerden kaçınma sorumluluğu çoğunlukla tüketicidedir. Bu nedenle içerik okumayı öğrenmek en doğrusu olur. Binlerce olası içerikten, her zaman kaçınılması gereken birkaç toksik bileşen vardır. Bunlardan bazıları Parabenler, Ftalatlar, Triklosan, kimyasal güneş koruyucu filtreler ve sentetik koku içerir.


Yağlı Cildin Aslında Nemini Kaybetmiş Bir Cilt Olduğunun Farkına Varmamak

Tüm hayatını yağlı bir cildin olduğunu düşünerek geçirdiysen, sana bir gerçeklik bombası atmak üzereyiz. Aslında bazı kişilerden doğal biçimde daha yağlı bir cilde sahip olabilirsiniz, ancak bu aynı zamanda susuz kalmış bir cildiniz olduğunun da bir işareti olabilir.

Cildinizde nem eksikliği olduğunda, fazla yağ oluşturarak bunu telafi eder. Bu, yağlı cilt yanılsaması verir, ancak cildiniz size gerçekten daha fazla neme ihtiyacı olduğunu söylemeye çalışıyor. Özellikle, susuz kalmış cilt daha fazla su içeriğine ihtiyaç duyar.


Nemlendirici ürünler ve içeriklerden korkmayın. Yüz yağlarına bir şans verin! Susamış cilde gerçekten biraz nem pompalamak için klasik bir Hyaluronik Asit serumu veya nemlendirici ile iyi bir yol kat edebilirsiniz.


Sabah ve Akşam Aynı Cilt Bakım Rutinine Sahip Olmak

Uygun bir cilt bakımı rutinine bağlı kalmak karmaşık olmak zorunda değildir. Bazı insanları bunaltan şeylerden biri, biri sabah diğeri akşam olmak üzere iki ayrı rutine sahip olma fikridir. Cildinizin günün saatine göre nasıl değiştiğini düşünün. Sabahları cilt bakımını, cildi temizlemenin ve makyaja hazırlamanın bir yolu olarak düşünebilirsiniz. Akşamları, cilt bakımını makyajı çıkarmanın ve gece boyunca cildi yenilemenin bir yolu olarak düşünebilirsiniz. Cilt bakımı rutinleriniz bu hedefleri yansıtmalıdır.


Günün saatine bağlı olarak cilt bakım rutininizi artırmanın bazı yolları:


*Sabahları nazik bir temizleyici kullanın, ancak tüm makyajın temizlendiğinden emin olmak için akşamları yüzünüzü iki kez yıkayın.

*SPF'yi her zaman gündüz uygulayın.

*Haftalık eksfoliyatörler, yüz maskeleri vb. gibi ürünlerinizi akşama saklayın.

*Bazı cilt bakım bileşenlerini birleştirmekten kaçınmak için, birini gündüz, birini gece kullanın. Örneğin, C vitamini ve retinol karışmaz. Retinol kreminizi gece rutininiz için saklayın.

*Antioksidan serumlar gibi koruyucu bileşenlerinizi gündüz serbest radikallere, sert elementlere vb. maruz kalabileceğiniz durumlarda kullanın.


Sabah ve akşam cilt bakımı rutinlerinizin kökten farklı olması gerekmez. En azından sabahları güneş kremi sürmenizi, akşamları iki kez temizlemenizi ve sadece geceleri retinol ürünlerini kullanmanızı öneririz.

32 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page